23 April, 2024

2017 TOKİ İstanbul projeleri nerelerde yapılacak?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2017 yılında İstanbul’un nerelerinde projelerini gerçekleştirecek? İşte ayrıntılar…

birevim faizsiz ev

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına imkan sağlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2017 yılında Türkiye genelinde 65 bin konut inşa edecek. İnşa edeceği konutların 5 bin 200 adedi İstanbul’da yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Marmara Bölgesi’nde 5.807 konutun yapımına başladıklarını vurgulayarak “Yeni yılda Marmara Bölgesi’nde hedeflerimizi artırdık. Yeni yılda bölgede toplam 12 bin 716 konutu ihale edeceğiz” dedi.

Fatih ve Küçükçekmece ilçelerinde sıkışmış olan alanları ferahlatmak için buradaki vatandaşlara en yakın bölgelerden hak verilecek. Haliç kıyılarının silüeti bozulmadan çalışma yaptıklarını belirten Turan, Üsküdar‘da da çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Güngören Tozkoparan’da yerinde kentsel dönüşüm yapacak olan TOKİ; Esenler, Gaziosmanpaşa ve Eyüp‘te çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Zeytinburnu‘ndaki askeri lojmanların yüzde 65’ine bölge parkı yapıldı.

İstanbul’da vatandaşa sunulacak sosyal konutlar da bulunduğunu ifade eden Turan, “Anadolu yakasında Tuzla bölgesinde vatandaşımıza arzımız olacak. Kayabaşı, Hadımköy, Silivri tarafında vatandaşlarımıza yeni konut alanı sunacağız. Vatandaşlarımız tarafından beklenti çok büyük. Önceliğimiz, kentsel dönüşümde belli alanları kullanmak ama 2017 içerisinde sosyal konut arzımız da olacak.” şeklinde konuştu.

birevim
Paylaş