29 March, 2024

Tasarruf Ettiren Yeşil Proje, Greenox

İstanbul çeliktepe’de, Aycan ve Feres İş Ortaklığı’nın inşa ettiği Greenox projesi, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifika almaya hak kazanan binası seçildi. Ödül alan paroje Greenox, dikey orman konseptiyle inşa edildi.
Enerji, hammadde ve su kaynaklarının kullanımında tasarruf sağlayan Greenox, EDGE Yeşil Bina Sertifikası alan Türkiye’nin ilk projesi. Projeden ev sahibi olanlar, su ve enerji giderlerinde yüzde 40’ı aşan tasarruf ediyorlar.

birevim faizsiz ev

Yılda 2 Bin 373 Metreküp Oksijen
Greenox’ta 25 bin 500 bitki ve 900 ağaç yer alıyor. Tüm bu bitki örtüsü yılda en az 2 bin 373 metreküp oksijen üretmeye yeterli. Proje Konsept Mimarı Salih Çıkman, Greenox’u inşa etmelerinin sebebi olarak, şehir hayatında yaşayan insanların oksijene olan ihtiyaçlarını ön plana koyduklarını söylüyor. Çıkman, “Dünya çapında hayata geçen yeşil bina projelerini inceleyerek Greenox’u Türkiye’nin ilk dikey ormanı olarak projelendirdik. Greenox, yeni nesillere sağlıklı ve her anı yaşanmaya değer bir hayat veriyor” dedi.

Enerji Tüketiminin Yüzde 33’ünü Konutlar Yapıyor
IFC Türkiye Ülke Yöneticisi Jesper Kjaer, Türkiye enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 33’ünü konutların gerçekleştirildiğini söylüyor. Kjaer, Greenox projesini desteklediklerini “Dünya Bankası ve IFC olarak Türkiye’nin iklim konusundaki hedeflerine ulaşmasını destekledik. Türkiye’de bu tip binaların yapılmasını teşvik edeceğiz” ifadelerini kulanıyor.

 

 

birevim
Paylaş